Nuud

Okselfrisse advertising-campagne voor een vegan antiodorant

Lees verder

Wat is Nuud Care?
Hét alternatief voor deodorant dat 100% vegan is. De crème zet de poriën – in tegenstelling tot normale deo – níet dicht, neutraliseert de geur en levert minstens 3 dagen frisse oksels op! Het product is dierproefvrij; zowel de productie als distributie verloopt helemaal duurzaam. Aluminium, kunstmatige geurstoffen, vage chemicaliën of alcohol? Geen sprake van.

Een echte gamechanger
Nuud Care is een merk dat het graag helemaal anders doet. En dat zie je terug in haar branding. Met een goeie naam, strakke merkpropositie en een onderscheidend productverhaal stond Nuud Care in 2017 al als een huis. De oprichters waren klaar om de branche op te schudden en te veranderen. De grote vraag van Nuud op dat moment: hoe brengen we ons product aan de man?

Daarvoor zocht het merk een commercieel denkende partner in crime. Ook zagen de initiatiefnemers de enorme potentie van online advertising. Zo kwamen ze met Created First in gesprek en kwam het al snel tot een samenwerking.

Onze aanpak
Inmiddels werken we al heel wat jaartjes samen met Nuud. Met een volledige focus op campagnes via Facebook en Instagram. Om onze ads relevant te maken richten we ons op twee doelgroepen. Doelgroep 1 betreft mensen met een volledige vegan lijfstijl en doelgroep 2 is een groep die haar ecologische voetprint wil reduceren. Denk bijvoorbeeld aan weinig verpakkingsmateriaal.

Met slimme targeting breiden we deze groepen uit met nieuwe, relevante klanten. Die slimme targeting baseren we op ons real-time dashboard. Daar houden we het gedrag van de doelgroepen goed in de gaten. Op basis van de data in het dashboard optimaliseren we de content die we in onze ads laten zien. En dat leidt tot hogere verkoop van het product!

En het resultaat…
Door advertising dashboards slimmer in te zetten én relevant content te maken breidden we de subsegmenten snel uit. Zo bouwden we al snel een groot marktaandeel op. Binnen 3 maanden gingen we internationaal, door het product ook over de grens te verschepen. Al snel bleek Duitsland de juiste afzetmarkt voor een ecologische boodschap. In het Verenigd Koninkrijk richten we ons juist meer op vegan. Deze waardevolle inzichten zijn goud waard!

Ben jij benieuwd of Created First ook voor jouw bedrijf zo’n groei kan realiseren? Bel ons op 06-52861760 of stuur ons een mailtje.

Created First Created First
// Get in touch

Feel free to reach out.

Creative Valley
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

KVK-nummer: 72662441
btw-nummer: NL859188802B01
Rekeningnummer: NL68 RABO 0175 4845 38